1 / 14
All Projects
경리단길 구릉지대에 위치한 Bingo House 憑古亭 는 1977년 10세대로 지어진 연립주택으로, 세대마다 벽 하나를 사이에 두고 ㄷ자로 이어져 있는 과거와 현재가 공존하는 협소주택이다. 클라이언트는 다년간 해외 생활을 이어오면서 다양한 문화를 체험한 만큼 亭子 정자 와도 같은 의미를 담을수 있는 공간이 되길 바랬고, 가족 구성원들의 삶과 변화에 중점을 두면서 유쾌한 휴식을 주제로한 공간을 완성하였다.
Located in the hills of Gyeongridan-gil, Bingo House is a 10-generation row house built in 1977, with only one wall between each generation and the present coexisting. Clients have been living abroad for many years and experiencing various cultures.With such a hope, the designer focused on the life and changes of the family members, completing a space for relaxation.

 

Project leader : Yong-hwan Shin
Project architect : Yeongmin Kim TSA
Construction : Young Total
Photo : NBDC

Floor area : Basement floor 7.8m2/ First floor 45.5m2/ Second floor 44.6m2
Use : Residential
Completion : 2015

Magazines :
INTERIORS february, 2016
메종 marie claire january, 2016
CNB JOURNAL 459호
조선일보 ‘주택의 재발견’ november, 2015
ArchiDaily october, 2015